“Al voltant hi ha 200 places d’allotjament rural i creiem que podem absorbir-les”

Jordi Cases Camats. 36 anys. Cofundador de Castellfollit Aventura.
Xavier Cases Camats. 33 anys. Cofundador de Castellfollit Aventura.
Gerard Vendrell Codina. 33 anys. Cofundador de Castellfollit Aventura.

Ens dirigim cap a Castellfollit de Riubregós, al costat de Torà i Calaf, per entrevistar en Jordi, en Xavi i en Gerard, que tot just fa unes setmanes van arrencar el projecte de Castellfollit Aventura. Poc ens imaginàvem a l’entrar al poble que hauríem d’entrevistar-los entre focs creuats de boles de paintball en una granja rehabilitada com a camp de batalla a les afores.

Per què es va formar Castellfollit Aventura?
JC: Perquè crèiem que al poble hi faltava alguna cosa. Un dia ens vàrem trobar amb el Gerard i li vaig comentar que tenia una sèrie d’idees, a ell li van agradar molt, i com que havíem plegat de la feina perquè n’estavem farts, i vam decidir tirar-ho endavant. També li ho vàrem dir al meu germà Xavi. En un principi volíem tirar endavant una casa de colònies, també. Però la inversió havia de ser molt forta i hi havia poques ajudes. La idea era combinar-ho amb el parc d’oci, però finalment vam desestimar-ho.

arriscat_ca_7379
Quines són les activitats que feu?

JC: Fins a 8 activitats. Són: Paintball, lasertag per nens, escape room, segways, BTT elèctriques, rutes de senderisme, gimcana amb BTT i buggies amb motor.

I quin preu tenen?
GV: Estan tots al nostre web, però un paintball per exemple costa 18€ amb 100 boles. I una caixa de 2.000 boles val 80€ a repartir entre tots els que juguen, el mínim són 6 persones.

arriscat_ca_7432
Falten activitats i allotjaments a la zona que us ajudin a avançar?
JC: Sí però al final el que ens ajuda a tirar-ho endavant són les cases de turisme rural. Aquí al voltant hi ha 200 places i nosaltres creiem que podem absorbir aquest mercat. Les cases de turisme rural, de fet, es van posar molt contentes quan es van assabentar que teníem aquest projecte entre mans!
GV: Ajudem a donar a conéixer el poble del que estem tant orgullosos, a posar Castellfollit al mapa!

Feu sinergies amb altres comerços?
GV: Tenim un conveni amb Can Pep, de Castellfollit. Per exemple, un dinar costa 18€ en cap de setmana i 11 entre setmana, et fan un preu especial. L’esmorzar, de dilluns a divendres 6 euros o bé 8 si és en cap de setmana.

arriscat_ca_7348

Teniu problemes per trobar clients en aquesta zona?
GV: De moment només hem fet difusió per Facebook i boca a boca. I va bé, però arribarà la temporada més baixa i llavors sí que ens costarà agafar clients i potser haurem d’anunciar-nos en alguna publicació.

I promocionar-vos a través de caixes regal com Smartbox o Fent País?
XC: Sí que ho hem mirat, però apreten molt. De moment amb el marge que ens quedem no ens surt a compte.

arriscat_ca_7220

Què podeu explicar de l’escape room?
GV: Ens agrada mantenir-ho força en secret. Està basat en fets reals, en la història de la destrucció de Castellfollit durant el Trienni Liberal. Es tracta d’escapar-se del castell com ho varen fer els nostres avantpassats.

N’hi ha algun altre per la zona?
GV: N’hi ha a Manresa, Gironella… però a la Segarra, cap. Han vingut molts que tenen escape room propi, hi ha molta curiositat en aquest sector per provar-los.

arriscat_ca_7201

Tanta bicicleta, Segway, etc, no us ha suposat fer una gran inversió inicial?
GV: Efectivament, la inversió seria molt gran, però hi ha una empresa de Calaf que ens les lloga. No tenia sentit que ens féssim la competència, en aquesta zona o ens ajudem o un dels dos mor. Pensa que els Segway valen uns 9.000 euros cada un, i en tenim 31. Si els haguéssim hagut de comprar ens arruïnem.

Quanta estona duren les activitats?
GV: La qüestió és que qui vingui s’ho passi bé. Aquest matí tenim un grup de paintball, després poden anar a menjar a Can Pep, i a la tarda ruta de Segway de 3h. O bé l’opció familiar, on els pares fan l’escape room i de mentres els nens s’ho passen pipa amb el laser.

arriscat_ca_7317

Quants jocs diferents teniu amb el paintball?
GV: Tenim 5 o 6 jocs. Els últims que van venir es van estar 2 hores i mitja jugant. Va també en funció de la munició que compres.
JC: El problema es si tens més gent, perquè has de respectar l’horari de cada grup. Però si és per nosaltres, com si s’hi volen estar tot el matí!

Fotos i text: Roger Vilaseca Porta

Enllaços d’interès:

Web – www.castellfollitaventura.cat
Facebook – facebook.com/castellfollitaventura
Instagram – instagram.com/castellfollitaventura/
Twitter – twitter.com/castellaventura
Google Plus – plus.google.com/+CastellfollitAventuraCatSL
Youtube – youtube.com/channel/UCozDzfCzJIzF61YmijcQq3g

 

Un pensament sobre ““Al voltant hi ha 200 places d’allotjament rural i creiem que podem absorbir-les”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s